Nikola Jovanović – Srbija je suočena sa urušavanjem svih standarda, sve je prepušteno politikantima

0
58

Srbija je suočena sa urušavanjem svih standarda i sve je prepušteno politikantima koji se zbog svoje popularnosti zalažu ili za potpune zabrane ili za to da je u Srbiji sve moguće, smatra direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Predsednik Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da će sledeću sednicu tog odbora zakazati za sledeću nedelju u Majdanpeku, jer mora da se reši problem rudnika u tom mestu. Jovanović je rekao da je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sazvala za četvrtak, 15. septembra u 12 časova sastanak zbog “neprestanih sukoba” aktivista koji se protive eksploataciji rudnika i obezbeđenja kompanije, ali da on neće prisustovati tom sastanku. kako komentariše dešavanja u Majdanpeku pitali smo Nikolu Jovanovića, direktora Centra za lokalnu samoupravu.

Građani i lideri opozicione koalicije Moramo-Zajedno zatražili su na protestu u Beogradu da se pod hitno “prekine sa miniranjem” planine Starica kod Majdanpeka i da se donese uredba po kojoj će Starica biti stavljena pod zaštitu države. Građani su se okupili ispred Doma Narodne skupštine, a protest se završio tamo gde se po ubeđenju učesnika protesta donose odluke – ispred zgrade Predsedništva. Građani Majdanpeka stigli su u Beograd u očajničkom pokušaju da ukažu nadležnima da im je kompanija Ziđin miniranjem planine Starica upropastila vodu i vazduh, i da ukoliko ta planina bude srušena, opstanak njihovog grada nije moguć.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here