Beloblaćani pozivaju na Slatki dan

0
80

Klub žena iz Belog Blata vredno radi na promociji kolačarstva kao jedne od održivih etno-ruralnih aktivnosti. S tim ciljem 02. oktobra u Belom blatu biće održana XIV po redu manifestacija “Slatki dan”.

Bogato beloblatsko gastronomsko nasleđe iznedrilo je i veoma raznovrsnu kolačarsku ponudu. To se posebno odnosi na negovanje kolačarske tradicije po recepturi naših baka i to je ono što domaćice žele da sačuvaju i ortgnu od zaborava. A da bi u tome uspele njihova nastojanja moraju biti vidljiva i edukativna. Na liniji tih nastojanja, umrežene i orgaizovane u Klub žena, beloblatske domaćice značajno rade upravo na promociji kolačarstva kao jedne od održivih etno-ruralnih aktivnosti. Proširivanjem svog članstva, tačnije uključivanjem mlađeg seoskog naraštaja i učešćem u mnogim promo i projektnim aktivnostima, Klub žena značajno doprinosi očuvanju tradicije i u ovom vremenu industrijskih kolačarskih proizvoda.

Sledeće nedelje, 02. oktobra zainteresovani će moći da se uvere u svo umeće “kolačarskih majstorica”. Tog dana biće održana XIV po redu manifestacija “Slatki dan” koja će okupiti znatan broj klubova, društava i pojedinaca koji se bave izradom kolača po receptima svojih baka. Okupljanje takmičarskih ekipa i gostiju počinje u 13 h u dvorišnom prostoru beloblatskog Doma kulture, gde će se odvijati kompletan program ove manifestacije. Kao i ranijih godina, uz pomoć Saveta mesne zajednice, grada Zrenjanina i sponzora, ova manifestacija će zasigurno biti posećena i uspešna sa svim njenim pratećim sadržajima. “Dobro nam došli prijatelji, ljubitelji slatkih čarolija!” poručuju beloblatske domaćice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here