Sredstvima Ministarstva za brigu o selu u Bačkoj Palanci kupljeno 69 kuća

0
106

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić posetio je Bačku Palanku, gde je sredstvima iz programa ovog ministarstva kupljeno i useljeno 69 kuća, i tom prilikom istakao da je naseljavanje praznih kuća imperativ za državu.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je Bačku Palanku, a nakon radnog sastanka sa rukovodstvom Opštine, kome je prisustvovao i predsednik Akademijskog odbora za selo Dragan Škorić, posetio je selo Pivnice koje je, sa kupljenih 14 praznih seoskih kuća, jedno od najuspešnijih u tom domenu.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica naveo je da je ova lokalna samouprava korisnik sredstava po tri od četiri programa Ministarstva za brigu o selu, u ukupnom iznosu od približno 109 miliona dinara. Ministar Krkobabić je obišao i porodicu Filipović, koja se iz Novog Sada preselila u Pivnice.

Krkobabić je posetio i „Slovački dom”, koji je mesto okupljanja, negovanja tradicije i kulturnog života seljana, a u kome je postavljena izložba svatovskih marama, narodne nošnje, ručnih radova i predmeta iz prošlosti Pivnica. Ministar je u obližnjem selu Despotovo, u prisustvu predsednice Zadružnog saveza Vojvodine Jelene Nestorov Bizonj, posetio i zadrugu „Agronom Despotovo“, koja uspešno posluje od 2001. godine. Ova zadruga obrađuje 2.600 hektara zemlje i zapošljava više od 100 ljudi. Kao stožer ovog kraja i primer uspešno primenjenog koncepta zadrugarstva, 2019. godine je dobila 15 miliona dinara za nabavku mehanizacije u ratarstvu, preko programa namenjenog zadrugama, koji takođe sprovodi Ministarstvo za brigu o selu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here