Obeležena godišnjica smrti Milunke Savić

0
61

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je danas vence na Novom groblju u Beogradu povodom obeležavanja godišnjice smrti Milunke Savić i 110 godina od njenog stupanja u srpsku vojsku.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je prilikom obeležavanja godišnjice smrti Milunke Savić i 110 godina od njenog stupanja u srpsku vojsku poručio da seni naših heroja žive kroz našu Srbiju koja je, baš kao i Milunka Savić, nesalomivi borac, ne odustaje, bori se za svoje, čuva slobodu i samostalnost, poštuje i Istok i Zapad, ali korača svojim putem – srpskim. Stefanović je podsetio na to da je Milunka Savić ranjavana u borbama čak devet puta i odlikovana 12 i to najvišim i srpskim i svetskim ordenima.

Ministar Stefanović položio je vence, u pratnji general-potpukovnika dr Gorana Radovanovića i brigadnog generala Sava Iriškića, i na spomen-obeležje na Novom groblju solunskoj ratnici Nataliji Bjelajac. Ceremoniji su prisustvovali i potomci Milunke Savić, a vence su uz potomoke i Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918, koje je organizovalo današnje odavanje pošte srpskim heroinama, položili i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor, predstavnici Grada Beograda, gradske opštine Zvezdara, predstavnici ambasada Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Ruske Federacije, SUBNOR-a Srbije, Udruženja veterana 72. specijalne brigade i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here