Miodrag Gavrilović – Nazire li se kraj pandemiji korona virusa?

0
77

Komentarišući izjavu američkog predsednika Džozefa Bajdena da je pandemija korona virusa završena potpredsednik Demokratske stranke i narodni poslanik Miodrag Gavrilović rekao je da pandemija korona virusa zahteva ozbiljnu raspravu na svetskom nivou nakon koje bi se ustanovilo u kojoj je ona fazi.

Predsednik Džozef Bajden rekao je da je pandemija korona virusa u Sjedinjenim Američkim Državama gotova, iako raste broj ljudi koji umiru od kovida-19. Bajden je naveo da se situacija ubrzano popravlja, iako „i dalje imamo problem”.Statistike pokazuju da više od 400 Amerikanaca u proseku umire od virusa svakog dana. Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije prošle nedelje je rekao da je kraj pandemije „na vidiku”. Kako gleda na pandemiju i da li smatra da se nazire kraj pitali smo potpredsednika Demokratske stranke i narodnog poslanika Miodraga Mišu Gavrilovića.

Uprkos tome što je predsednik Amerike proglasio kraj jednoj od najvećih pandemija na svetu, samo Svetska zdravstvena organizacija može i zvanično to da učini. Pojedinačne zemlje, pa i SAD, mogu proglasiti samo kraj epidemije na svojoj teritoriji. U našoj zemlji, početak epidemije kovida 19 proglasio je ministar zdravlja u martu 2020. u skladu sa Zakonom zaštite stanovništva od zaraznih obolesti, a ko proglasi epidemiju, prema istom Zakonu. mora i da je odjavi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here