Đorđe Vukadinović – Poskupljenje namirnica je trend koji će se nastaviti

0
59

Postoje objektivni faktori koji utiču na poskupljenje životnih namirnica pre svega poskupljenje energenata i struje, zatim rat u Ukrajini, pandemija korona virusa i još dosta toga izjavio je politički analitičar Đorđe Vukadinović i dodao da je to trend koji će se sigurno nastaviti.

Savez samostalnih sindikata Srbije kritikovao je dalje povećanje cena osnovnih životnih namirnica – šećera i pilećeg mesa.sindikat je u dopisu upućenom predsednici vlade upitao da li ima kraja poskupljenjima i zatražio od vlade da se hitno zaustavi dalji rast cena. Poskupljenje namirnica prokomentarisao je i politički analitičar Đorđe Vukadinović.

Cena belog kristal šećera ograničena je na višem nivou, a korigovana je i cena svežeg pilećeg mesa, saopštila je vlada srbije koja je i usvojila više izmenjenih uredbi i odluka čije je važenje oročeno na 31. oktobar 2022. godine. Na sednici je izmenjena i Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica. U Uredbi je naglašeno da korekcija cena neće značajno uticati na životni standard građana i da bi u ovom trenutku veći problem bila nestašica tih proizvoda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here