Nenad Čanak – Stav prema Ukrajini je bitniji od formiranja nove vlade

0
97

Nije bitno ko će biti u novoj vladi, daleko je bitnije kakav će kurs zauzeti kompletno rukovodstvo od Aleksandra Vučića pa nadalje u svetlu događaja u Ukrajini smatra predsednik LSV-a Nenad Čanak.

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma izjavio je da formiranje republičke vlade kasni zbog “više sile” i da on nije na “listi čekanja” za ministarsko mesto. Marković je kazao da se Srbija nalazi u velikim problemima i da zbog toga ima vladu u tehničkom mandatu već šest meseci. „Nikada svet, a ni Srbija nisu imali ovoliko problema koliko sada imaju zbog rata u Ukrajini. Osim toga, Srbija ima velike probleme i pritiske zbog nerešene situacije na Kosovu i Metohiji. Ipak, mislim da je tehnička vlada svih ovih meseci dobro radila“, ocenio je Marković. Kakvu Vladu očekuje i ko će od aktuelnih ministara ostati u Vladi, a ko ne pitali smo predsednika LSV-a Nenada Čanka.

Formiranje Vlade je glavna tema u proteklom periodu, ali i noviteti koji će se uvesti u razdvajanju nekih ministarstava. Ostalo je još dvadesetak dana do isteka predviđenog roka za njeno formiranje, a za to vreme stara Vlada obavlja svoju dužnost dok se čeka formiranje nove. Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je da ne postoji “apsolutno nikakav problem” oko formiranja nove Vlade Srbije. „Zakonski rok (za formiranje vlade posle aprilskih izbora) je 30. oktobar ili 2. novembar, nisam siguran kako se to posmatra“, rekao je on. Prema njegovim rečima, nova vlada do sada nije formirana zbog mnogo posla izazvanog i globalnim problemima, uključujući i energente. Kazao je da će nova Vlada nastaviti da sprovodi politiku SNS i predsednika Aleksandra Vučića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here