Marko Šelić Marčelo – Priča oko eksploatacije litijuma je sumnjiva

0
51

Emisija o eksploataciji litijuma u Srbiji trebalo bi da se emituje na RTS-u izjavio je muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo i dodao da sama činjenica da se to ne dešava ukazuje na to da oko te priče sa litijumom postoji nešto jako sumnjivo.

Savez ekoloških organizacija Srbije saopštio je da od generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića još nije dobio odgovor na zahtev da Javni servis organizuje emisiju o eksploataciji litijuma u Srbiji. Iz saveza su naveli da su pismo s tim zahtevom poslali Bujoševiću 24. avgusta i zatražili od generalnog direktora RTS da na njega odgovori „jasno i nedvosmisleno, bilo potvrdno, bilo odrično“ jer kako su ocenili, tema rudarenja litijuma nije ni najmanje bezazlena da bi se o njoj ćutalo. Da li jedna ovakva emisija trebalo da se održi na javnom servisu pitali smo Marka Šelića Marčela.

„Odsustvo odgovora moglo bi se smatrati potvrdom da televizija nije zainteresovana za budućnost naše zemlje i njenog stanovništva, da ne smatra važnim mišljenje stručnjaka i meštana ugroženih područja, da se ne vodi novinarskim kodeksom već ličnim interesima čelnika i, što je najvažnije, da postupa nasuprot zakonskim obavezama i ovlašćenjima“, stoji u saopštenju Saveza ekoloških organizacija Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here