Krkobabić otvorio „Miholjske susrete sela“ u selu Oparić u opštini Rekovac

0
123

Ministar za brigu o selu i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Krkobabić izjavio je da su Miholjski susreti postali manifestacija bez premca u Srbiji, jer su u 1.300 sela u 87 opština okupli 150.000 učesnika i posetilaca, saopštilo je Ministarstvo za brigu o selu.

Manifestacija ”Miholjski susreti sela” je program koji Ministarstvo za brigu o selu sprovodi u oblasti negovanja tradicije na selu, u cilju obogaćenja društvenog i sportskog života, negovanja tradicije i kulturno – istorijskog nasleđa seoskih sredina. ”Miholjski susreti su probudili sela Srbije i vratili osmeh na lica ljudi. Ovo je tek druga godina a narod ih već smatra tradicionalnim. Koga narod prihvati i potvrdi, taj će trajati”, rekao je Krkobabić otvorajući manifestaciju ”Miholjski susreti sela” u selu Oparić, u opštini Rekovac.

Skupština opštine Rekovac je na svojoj sednici 17. oktobra 2022. godine donela odluku o dodeljivanju nagrade ministru Milanu Krkobabiću i Ministarstvu za brigu o selu za veliku podršku opštini Rekovac kroz programe za poboljšanje uslova života i rada na selu i priznanje je svečano uručeno ministru. Rekovac je jedna od 87 opština koja je dobila sredstva za organizovanje Miholjskih susreta sela i svojim stanovnicima upriličila je bogat takmičarski, kulturno-umetnički i izložbeni program. Proteklog vikenda, Miholjski susreti sela organizovani su i u selima opština Velika Plana i Požarevac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here