Dejan Mirović – Vučić da objasni prijateljstvo sa Hašimom Tačijem

0
80

Aleksandar Vučić je čovek koji je navikao da pliva u moru neistina i mora nam objasniti svoje prijateljstvo sa Hašimom Tačijem kao i zašto u Briselskom i Vašingtonskom sporazumu nema Rezolucije 1244, rekao je profesor međunarodnog prava Dejan Mirović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u Skupštini Srbije da će u istoriji ostati upamćeno da su Srbi, jedan mali slobodarski narod, čuvali međunarodno pravo, Povelju UN i međunarodni pravni poredak. Završavajući predstavljanje izveštaja o pregovorima sa Prištinom, Vučić je zahvalio našem narodu na KiM koji je izdržao sve pritiske i sve napade i koji stoički izdržava na svojim ognjištima braneći Srbiju i čuvajući obraz svetu, čuvajući međunarodno pravni poredak i povelju UN. Da li smatra da su Srbi čuvali međunarodno pravo, povelju i pravni poredak pitali smo Dejana Mirovića.

Aleksandar Vučić je naglasio i da Srbija nema našta drugo da se poziva, jer može štititi sebe i svoj narod samo štiteći međunarodno pravo i međunarodni pravni poredak i poručio da na tome moramo da budemo istrajni i uporni i da tako sačuvamo i unapređujemo Srbiju. Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabriel Eskobar izjavio je Beogradu da su pregovori Beograda i Prištine trenutno u “vrlo osetljivoj fazi”, ali da je optimista u pogledu donošenja mirnog i održivog rešenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here