Siniša Kovačević – Ne trebaju nam Vučićeve pretnje već odgovorna politika

0
160

Stalno smo izloženi strahu i pretnjama predsednika Aleksandra Vučića da će biti strašnije nego devedesetih izjavio je potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević i dodao da nam ne treba ni strah ni sejanje panike bez obzira što se tako najbolje vlada već nam treba jedna odgovorna ekonomska politika.

Ministar finansija Siniša Mali pričao je o tome kako će teške jesen i zima uticati na plate, penzije i cene hrane. Mali je izjavio da naša zemlja, kada je reč o savladavanju posledica ekonomske krize, stoji malo bolje nego druge zemlje u regionu, jer je država preuzela na sebe teret krize, kontroliše cene hrane i energenata, a sve to dovodi do toga da su i građani i privreda zaštićeni od velikih cenovnih udara. Kako komentariše ovu izjavu Siniše Malog i koliko su zapravo građani zaštićeni, pitali smo Sinišu Kovačevića.

Siniša Mali istakao je da se Srbija u borbi sa krizom oslanja i na saradnju u regionu, a naročito joj u tome pomaže Mađarska, koja se pokazala kao iskren prijatelj u aktuelnoj situaciji. On je podsetio i na reči mađarskog premijera Viktora Orbana da će, ukoliko bude nedostajalo gasa, Mađarska pomoći Srbiji. “I mi ćemo pomoći Mađarskoj. Važno je da se ponašamo kao dobri susedi i pomažemo jedni drugima kada su problemi u pitanju”, naglasio je Mali. Kada je reč o ekonomiji, ministar je apostrofirao da mi “pobeđujemo u ekonomiji, imamo zdrav budžet, jake javne finansije i da smo napravili rezerve”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here