Srđan Škoro – Srbija ne može pravilno da postupa dok su ovi ljudi na vlasti

0
55

Srbija traži sebe i ne može nikada ispravno da postupi dokle god ima ljude koji su trenutno na vlasti rekao je novinar Srđan Škoro.

Sjedinjene Države veruju da nijedna zemlja ne bi trebalo da proširuje saradnju sa Rusijom dok ona nastavlja svoj rat agresije protiv Ukrajine, saopšteno je iz američkog Stejt departmenta povodom odluke Ministarstva spoljnih poslova Srbije da sa ruskim ministarstvom potpiše plan konsultacija za naredne dve godine. Dokument su, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija potpisali tadašnji srpski ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov. Da li je Srbija ispravno postupila pitali smo novinara Srđana Škora.

Na usklađivanju sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU insistira se i u Briselu. Prema nacrtu izveštaja o novoj strategiji EU u procesu proširenja, Evropski parlament će tražiti od Evropske unije da obustavi pristupne pregovore sa Srbijom dokle god Beograd ne uvede sankcije Rusiji. “Dati prioritet usklađivanju zemalja pristupnica sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU i nastaviti pristupne pregovore sa Srbijom samo ako se zemlja uskladi sa sankcijama EU protiv Rusije”, ističe se u nacrtu izveštaja. Iz Stejt departmenta je poručeno da Sjedinjene Države “nastavljaju da snažno podržavaju cilj Srbije da postane članica EU”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here