Nenad Čanak – NATO neće dozvoliti da Ukrajina bude poražena

0
105

Jasno je da NATO ne može dozvoliti da Ukrajina izgubi smatra predsednik LSV-a Nenad Čanak i dodaje da uklanjanje Putina sa političke scene nije nikakvo bacanje Rusije na kolena nego naprotiv dizanje Rusije sa kolena na kojima se sada nalazi jer je ovo srljanje iz jednog poniženja u drugo.

Ruski predsednik Vladimir Putin u ratu u Ukrajini ide na zaoštravanje i nuklearnu pretnju, ali ipak treba sagledati da li su mirovni pregovori mogući, u čemu mogu mnogo pomoći Kina i Indija iz svojih interesa i pobuda, ocenjuju analitičari i mediji u Evropskoj uniji i SAD. Mada, kako primećuju neki analitičari, sad ostaje pitanje koji su strategijski ciljevi Zapada u ukrajinskom ratu, da se onemogući ruska vojna pobeda, ili rušenje Putina i bacanje Rusije na kolena, kako su ranije isticali najviši američki zvaničnici. Kako komentariše dešavanja u Ukrajini i kakav ishod očekuje pitali smo predsednika LSV-a Nenada Čanka.

Italijanski list “Republika” u izveštaju iz Vašingtona javlja da su američki analitičari razočarani i smatraju da će Putin nastaviti politiku zaoštravanja rata u Ukrajini, iako se mislilo da će posle pripajanja istočnih ukrajinskih oblasti Rusiji dati prostora i diplomatiji, otvaranju vrata nekim pregovorima s Kijevom. Neki ugledni američki analitičari su mišljenja da bi trebalo podstaći Peking i Nju Delhi da utiču na Moskvu da se rat zaustavi, jer su i kineski i indijski vođa ruskom predsedniku predočili da to treba učiniti, zaustaviti sukob koji preti i svetskom miru i stabilnosti, a posebno Kina, mada i Indija, veoma pomažu Rusiji da ekonomski opstane pred udarom zapadnih sankcija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here