Vozači u Srbiji su od sutra do 1. aprila obavezni da imaju zimske gume na sva četiri točka ako na kolovozu ima snega, leda i poledice, a takođe su u obavezi i da koriste drugu zimsku opremu.

 Od 1. novembra pa do 1. aprila vozači u Srbiji su u obavezi da imaju zimske gume na sva četiri točka. Pored zimskih guma, vozači u gepeku moraju da imaju i lance za sneg ili nešto slično za povećanje prijanjanja guma, koje u slučaju potrebe postavljaju pogonskim točkovima. Upotreba lanaca je obavezna na delu puta gde je saobraćajnim znakom predviđena obavezna zimska oprema, kada na kolovozu ima snega. Ako vozač ne poseduje zimske gume, saobraćajna policija može naplatiti kaznu od 6.000 do 20.000 dinara za fizičko lice i 100.000 do 800.000 za pravno lice. Zamenu pneumatika možete obaviti u auto-centru Optima u Zrenjaninu.

Auto – centar Optima nastoji da kupcima omogući kompletno održavanje putničkih i poluteretnih vozila na jednom mestu. U svakom trenutku ovde možete pronaći veliki asortiman auto-guma za traktore, poljoprivredne mašine, automobile, poluteretna vozila i kamione. U ponudi se nalaze i ulja i tečnosti, akumulatori, filteri i auto delovi kao i kompletna auto-oprema. Cilj poslovanja auto-centra Optima je pružanje vrhunske usluge i kvalitetnih proizvoda po najpovoljnijim cenama i uslovima plaćanja. Sve potrebne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 023 526 747 i 023 526 027. Radno vreme auto-centra Optima je radnim danima od 8 do 17 časova i subotom od 8 do 15 časova a nalazi se u Miletićevoj ulici broj 85.