Đorđe Vukadinović – Fokus usmeriti na manjine u Hrvatskoj, a ne na izjave političara

0
52

Politički analitičar Đorđe Vukadinović komentarisao je odnose Srbije i Hrvatske i tom prilikom rekao da Srbija treba mnogo više da se fokusira na položaj srpske manjine u Hrvatskoj i na velike istorijske teme kao što je Jasenovac a manje da se bavi izjavama pojedinih hrvatskih političara i medija.

U vreme najveće svetske krize, dok se i najbogatije države bore da prežive, Hrvatska se i dalje bavi Srbijom, jer ne može da podnese nijedan srpski uspeh, a pogotovo uspehe koje postiže predsednik Aleksandar Vučić. Srbija nikad nije bila i nikad neće biti fašistička država, dok u Hrvatskoj i dalje imate nazive ulica koji nose imena ustaša. Nećemo nikad zaboraviti žrtve ustaških zločina za vreme Drugog svetskog rata, niti sva zlodela koja su se dešavala u logoru Jasenovac, na teritoriji Nezavisne države Hrvatske. Potpuno sraman i licemeran čin, koji iziskuje najstrašniju osudu. Na hrvatske frustracije, mi ćemo odgovoriti radom i rezultatima”, napisao je Siniša Mali na svom Instagram nalogu. Kako komentariše ovu izjavu Siniše Malog ali i odnose Srbije i Hrvatske pitali smo Đorđe Vukadinovića.

Odnos između Srbije i Hrvatske godinama je na staklenim nogama, ali se čini da se ovih dana dodatno pogoršao. Između Beograda i Zagreba ovih dana bukti pravi “hladni rat”, ali svakako da se to ne događa ni prvi, niti poslednji put. Tačnije, ovo je čak treći put u poslednja tri meseca da se diplomatski odnosi dve zemlje značajno zahlađujuju, a da se retorika dovodi do usijanja. Poslednji slučaj je posledica najavljene zabrane ruske nafte za Zapadni Balkan, (u međuvremenu odložene do decembra), ali u čemu je ulogu odigrala Hrvatska. Prethodno, letele su varnice zbog zabrane Aleksandru Vučiću da poseti Jasenovac ali i odluke Srbije da podigne optužnicu protiv hrvatskih pilota u akciji “Oluja”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here