Više od 17.000 prijava mladih za program „Moja prva plata“, od danas povezivanje sa poslodavcima

0
11

Vlada Republike Srbije saopštila je da Nacionalna služba za zapošljavanje, uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, realizuje treći ciklus programa „Moja prva plata”.

Za program „Moja prva plata“ je konkurisalo više od 17.000 mladih, od čega 60 odsto žena, i to za oko 12.000 radnih pozicija, koje je ponudilo 7.500 poslodavaca. Povezivanje sa potencijalnim poslodavcima počinje od danas, a tokom tog procesa kompanije će selektovati najbolje kandidate. Dve nedelje nakon povezivanja, biće formirane konačne liste poslodavaca i kandidata i biće dostupne na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs, a u roku od 15 dana od dana objavljivanja lista sledi potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata. Kandidati će početi saradnju sa kompanijama u kojima će sticati svoja prva radna iskustva, neophodna znanja i veštine najkasnije do kraja decembra.

Program „Moja prva plata” traje devet meseci, a u tom periodu Nacionalna služba za zapošljavanje kandidatima sa završenom srednjom stručnom spremom mesečno isplaćuje 25.000 dinara, a sa visokim obrazovanjem 30.000 dinara. Ovaj program omogućava podršku zapošljavanju mlađih od 30 godina bez radnog iskustva, sa najmanje završenom srednjom školom. Tokom prve polovine novembra zainteresovane kandidate biraju poslodavci iz privatnog sektora, a u drugoj polovini meseca iz javnog sektora.

Program „Moja prva plata” realizuje se od kraja avgusta 2020. godine i u dva ciklusa je učestvovalo gotovo 18.000 mladih i oko 10.000 poslodavaca. Detaljnije informacije dostupne su na www.nsz.gov.rs i www.mojaprvaplata.gov.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here