Aleksandar Vujović – Članstvo Srbije u EU bi nam donelo više štete nego koristi

0
298

Glavni urednik Novog Standarda Aleksandar Vujović je izjavio da je protiv članstva Srbije u EU ali da bi članstvo konkretno donelo novac, istakao je i da negativne strane tog članstva definitivno pretežu.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik, rekao je da pregovori sa Srbijom neće biti zamrznuti, ali je ukazao na značaj usklađivanja spoljne politike Beograda sa EU. Bilčik je objasnio da amandman na izveštaj EP o proširenju Unije, kojim se dalje napredovanje Srbije na putu ka EU uslovljava uvođenjem sankcija Rusiji, ne predstavlja pritisak na Beograd, već da pokazuje da se od Srbije očekuje da potvrdi svoj izbor za članstvo u EU. Šta bi Srbiji donelo članstvo u EU, a šta bi tim članstvom izgubila i da li je članstvo u EU put kojim Srbija treba da ide pitali smo glavnog urednika Novog standarda Aleksandra Vujovića.

Komitet za spoljnu politiku Evropskog parlamenta usvojio je amandman na izveštaj EP o proširenju Unije, čiji je autor hrvatski socijalista i evropski poslanik Tonino Picula, a kojim se dalje napredovanje Srbije na EU putu uslovljava uvođenjem sankcija Rusiji. Izveštaj o proširenju bi trebalo da bude usvojen konačno u formi rezolucije Evropskog parlamenta na plenarnoj sednici u novembru. Rezolucija nema obavezujuću snagu, već će kao preporuka biti poslata Evropskoj komisiji i zemljama članicama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here