Nemanja Šarović – Kristofer Hil odlučuje o svemu u Srbiji

0
64

Amerika sponzoriše terorizam širom sveta već decenijama a odnos Zapada prema Srbiji se nimalo nije promenio, licemerno je da taj isti Zapad traži od Srbije da osudi napad Rusije na Ukrajinu izjavio je predsednik pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar razgovarali su u Prištini, a teme su bile dijalog sa Beogradom i efektima koje taj proces ima po region. Razgovarano je i o važnosti nastavka američke podrške kosovskoj „nezavisnosti, suverenitetu i bezbednosti”. „SAD podržavaju Kosovo u svim evroatlantskim aspiracijama i videćemo mogućnost da dalje podržavamo Kosovo na ovaj način”, rekao je američki diplomata. Kako komentariše ovaj sastanak i izjavu Gabrijela Eksobara pitali smo smo predsednika pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanju Šarovića.

Specijalni izaslanik američke administracije za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izrazio je nadu da će prištinske vlasti pozitivno reagovati na zahtev SAD, EU i ostatka zemalja Kvinte da se period preregistracije srpskih vozila na RKS tablice produži za deset meseci. Eskobar je za albanski servis Glas Amerike naglasio da još nije dobio odgovor Prištine po tom pitanju. On je ponovio da SAD u potpunosti podržavaju francusko-nemačku inicijativu za dijalog Beograda i Prištine, rekavši da očekuje trenutak kada bi javnost sa njom mogla biti zvanično upoznata. Ponovio da je stav SAD da “Kosovo mora da postane deo Evropske unije i mora biti integrisano u evroatlantske strukture” i da SAD očekuju da pet država EU koje do sada nisu priznale jednostrano proglašenju nezavisnost tzv. Kosova, to učine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here