Nekoliko stotina radnika Javnog preduzeća Pošta Srbije iz različitih sindikata okupilo se juče ispred sedišta firme u Takovskoj ulici u Beogradu na protestu zbog lošeg materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih u tom preduzeću.

Mihailo Jakšić iz Sindikat solidarnosti izjavio je, na protestu održanom u nedelju u Beogradu da poštari jedva preživljavaju i da traže da im se isplati neraspoređeni deo iz dobiti, odnosno oko 30.000 dinara po zaposlenom. „Tražimo i da se poveća regres za 4.000 dinara, a ovog meseca da se uđe u pregovore za povećanje plata od 2023. godine“, rekao je Jakšić i dodao da su zahteve predali Ministarstvu finansija, ali da ih nisu udostojili odgovora i zato su danas izašli na ulicu.

Predsednik Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija Nezavisnost Aleksandar Titović izjavio je da su zarade zaposlenih u Javnom preduzeću Pošta Srbije male i da ima dosta problema, ali da taj sindikat smatra da nije trenutak za protest. Titović je izjavio da Nezavisnost ne učestvuje u protestu jer su zahtevi neostvarivi, kao i zbog toga što su u organizaciju uključeni politički sindikati. On je naveo da Nezavisnot nije ni pozvana da učestvuje i da se ne računaju pozivi upućeni na društvenim mrežama, navodeći da i taj sindikat planira neke aktivnosti u narednom periodu. Postoje problemi u Pošti, plate su male, ali se radi na tome da se povećaju, rekao je Titović i dodao da su razgovarali sa poslovodstvom i da imaju obećanja da će plate biti povećane, ali za to treba saglasnost Vlade. Kako je rekao, u toku je proces saniranja problema i radi se na poboljšanju uslova rada i povećanju zarada.