Boris Horvat – Slikanje kao životni poziv

0
154

Akademski slikar Boris Horvat živi i stvara u Zrenjaninu. Od malena su ga privlačile boje i kako kaže, znao je da će slikanje biti njegov životni poziv.

Zrenjaninac Boris Horvat svoj talenat za slikanje je otkrio u ranom detinjstvu, kaže da ga je privukla boja u svom linearnom karakteru kao i prikazi dinosaurusa i ostalih crtanih likova koji su se na televiziji pojavljivali devedesetih godina. Od početka je imao podršku roditelja i okoline da bi potom počeo da stvara i ozbiljnije radove a kako navodi veoma je važno stalno raditi na sebi i usavršavati se.

Grad Zrenjanin krasi Borisov mural koji se nalazi na zidu KUD „Šandor Petefi“, na delu zgrade koji gleda na parking u Tiršovoj ulici. Pomenuti mural nije jedini, Boris je za diplomski rad na Akademiji slikarstva u Sremskoj Kamenici oslikao mural na 48 kvadrata, u pitanju je mural ,,Radost’’ koji se nalazi u Beogradu i posvetio ga je poznatoj fado pevačici Marizi. Pored toga, svojim muralom B.B. Kinga oplemenio je i prostor jednog zrenjaninskog kafea.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here