Skupština Srbije usvojila više zakona

0
37

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su zakone kojim se omogućava isplata novčane pomoći od 5.000 dinara mladima i povećanje penzija od devet odsto, a potvrdili su kredit uzet od Abu Dabija, kredit za most preko Save i zajam za prečišćavanje otpadnih voda.

Poslanici Skupštine  Srbije usvojili su danas Zakon o privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina, na osnovu koga će mladima ovog uzrasta biti uplaćeno po 5.000 dinara pomoći. Ova pomoć mladima će, kako je najavljeno, početi da se isplaćuje 16. decembra.

Takođe, poslanici su izglasali i Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji predviđa da se penzije za novembar uvećaju za devet odsto.

Skupština Srbije usvojila je i Predlog zakona o potvrđivanje ugovora o zajmu između Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija, od 11. septembra ove godine u iznosu od milijardu američkih dolara, kao i o potvrđivanju ugovora o kreditu u iznosu od 80 miliona evra osiguranog kod China Export & Credit Insurance Corporation za finansiranje uklanjanja starog mosta na Savi i izgradnju novog čeličnog lučnog mosta.

Poslanici su usvojili i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Nemačke razvojne banke KfW i Republike Srbije za Program „Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u nekim opštinama u Srbiji“, a zajam za ovaj program iznosi 70 miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here