Brnabić na otvaranju Razvojnog centra kompanije „Luksoft“

0
50

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas, otvarajući Razvojni centar svetski poznate kompanije za softverska rešenja „Luksoft” u Beogradu, da ta kompanija u našoj zemlji već ima više od 1.000 zaposlenih, a da će ih do kraja sledeće godine biti preko 2.000.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na svečanosti povodom otvaranja Razvojnog centra kompanije „Luksoft“ poželela dobrodošlicu toj kompaniji, čijih 85 odsto zaposlenih je došlo iz Ruske Federacije, kao i da u Srbiji nađu nove talente i da njihova znanja doprinesu daljem jačanju srpske ekonomije. Ona je podsetila na izuzetne rezultate IT sektora u Srbiji, koji je najbrže rastući sektor, a ove godine će ostvariti preko 2,6 milijardi evra izvoza.

Dolazak kompanije „Luksoft” donosi dodatna znanja u Srbiju, naglasila je premijerka, dodavši da će nastojati da dovede još IT kompanija iz Rusije i drugih zemalja, kao i da Srbija postane IT hab. Brnabić je izrazila uverenje da će tako zajedno brže rasti i Srbija i te kompanije. „Luksoft” radi softverska rešenja za auto-industriju, bankarstvo i telekomunikacije, pri čemu su im klijenti neki od najvećih svetskih brendova, a ima više od 20.000 zaposlenih u 30 zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here