Mirović i crnogorski ministar Đurović – Unapređenje ekonomske saradnje

0
85

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović održao je sastanak sa ministrom u Vladi Crne Gore Goranom Đurovićem tokom kojeg je bilo reči o unapređenju ekonomske saradnje.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar u Vladi Crne Gore Goran Đurović razgovarali su najpre o unapređenju ekonomske saradnje a konstatovali su i da Srbija i Crna Gora imaju velike mogućnosti da unapređuju saradnju u svim oblastima. Predsednik Mirović istakao je da je najvažnija tema današnjeg susreta bila saradnja u oblastima trgovine i privrede, te da su dogovoreni naredni koraci u cilju njenog intenziviranja.

Ministar Đurović rekao je da se danas u Pokrajinskoj vladi razgovaralo o konkretnim temama i saradnji, u prvom redu ekonomskoj. „Verujem da će naše privrede sarađivati kao i do sada i da će Pokrajinska vlada dati doprinos tome. Crna Gora je zainteresovana za unapređenje saradnje u oblasti turizma, a razgovarali smo i o zajedničkim nastupima na trećim tržištima“, naveo je Đurović. Ministar je izrazio zahvalnost Pokrajinskoj vladi na podršci crnogorskoj nacionalnoj manjini u Vojvodini. Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i generalna konzulka Crne Gore u Srbiji Nevenka Ćirović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here