Brnabić sa Žiofreom i ambasadorima zemalja EU – Srbije ostaje posvećena evropskim integracijama

0
52

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas da Vlada Srbije ostaje u potpunosti posvećena evropskim integracijama, naglasivši da je to ono što je u najvećem interesu naših građana i privrede.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, nakon sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žiofreom i ambasadorima zemalja članica Evropske unije, koji je održan u Palati Srbija, navela da se danas razgovaralo o tri osnovne teme. Reč je, kako je objasnila, o dijalogu Beograda i Prištine, usaglašenosti spoljne politike Srbije sa EU i o reformama, od kojih je najvažnija ona u oblasti vladavine prava. Ona je naglasila da postignuti sporazum u vezi sa registarskim tablicama daje dodatno vreme mira i stabilnosti, dodajući da je Srbija opredeljena za to da se dijalog i razgovori nastave.

Mir je najvažniji i mi ćemo se i dalje zalagati za dijalog i razgovore kako bismo sačuvali mir i stabilnost, ukazala je premijerka, pri čemu je, kada je reč o usaglašenosti sa spoljnom politikom EU, napomenula da je ta tema uvek kompleksna. Imamo određena neslaganja, ali i dobar razgovor u vezi sa tim, razmenu argumenata i za sada prilično razumevanje. Srbija će nastaviti da se postepeno usklađuje i da promoviše evropske vrednosti, rekla je ona. Posvećeni smo članstvu u Evropskoj uniji i mislimo da je ona najbolje mesto za naše građane i privredu, ponovila je predsednica Vlade.

Brnabić je prenela da je razgovarano i o tome da se implementiraju zakoni u skladu sa promenom Ustava i to do kraja prvog kvartala sledeće godine, dodavši da to ide dobro i da veruje da neće biti većih problema i da će Vlada uraditi svoj deo posla na vreme. Premijerka je rekla da je važna tema i sloboda medija i puna implementacija Medijske strategije i svih medijskih zakona, uz napomenu da će se, zajedno sa medijskim udruženjima raditi na tome i da očekuje da se to završi u najkraćem roku, odnosno do kraja prvog kvartala 2023. godine. Danas je bilo reči i o borbi protiv korupcije i implementaciji GREKO preporuka. Trudićemo se da obezbedimo punu transparentnost i da ponovimo ono što smo uradili, da implementiramo sve GREKO preporuke, navela je ona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here