Sastanak ministra Vučevića i ministra odbrane Republike Kipar Petridesa

0
27

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u zgradi Starog Generalštaba u Beogradu sa ministrom odbrane Republike Kipar Haralambosom Petridesom.

Posle svečanog dočeka ispred stroja Garde Vojske Srbije, usledio je tet-a-tet razgovor ministara Vučevića i Petridesa, a potom i sastanak delegacija koje su predvodili. U obraćanju nakon sastanka, ministar Vučević je izrazio zadovoljstvo zbog posete kiparskog kolege koja, kako je ocenio, predstavlja potvrdu tradicionalno snažnog i čvrstog prijateljstva dve države i dva naroda.

Na sastanku je, prema Vučevićevim rečima, bilo reči o situaciji u regionu, situaciji na Kosovu i Metohiji, postupcima Prištine i reakcijama zvanične Srbije. Sagovornici su, takođe, prokomentarisali ukrajinsku i svetsku krizu, a ministar Petrides je upoznao srpsku delegaciju sa događanjima u istočnom Mediteranu i približio pozicije Kipra po tim pitanjima.

On je kolegi sa Kipra zahvalio na mogućnosti da u tom pogledu predoči pozicije i očekivanja srpske strane u cilju formalizacije i realizacije komercijalnih ugovora koji, kako je naglasio, imaju snažne implikacije na odbrambene kapacitete obe države.

Ministar je zahvalio ambasadoru Srbije u Nikoziji gospodinu Marku Blagojeviću na pomoći da upravo prva zvanična poseta jednog ministra odbrane, nakon izbora nove Vlade Republike Srbije, bude upravo poseta ministra odbrane Republike Kipar.

Ministar Haralambos Petrides rekao je da činjenica da njegova poseta Beogradu predstavlja prvu posetu jednog ministra odbrane od formiranja nove Vlade, predstavlja potvrdu tradicionalnih veza, prijateljstva i saradnje između Kipra i Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here