Srđan Nogo – Svi koji šire paniku u vezi sa poskupljenjem i teškom zimom čine krivično delo

0
82

Svi novinari i zvaničnici koji šire paniku u vezi sa poskupljenjem i teškom zimom koja nas navodno čeka trebalo bi da odgovaraju jer je to krivično delo, reč je o širenju panike i iživljavanju nad stanovništvom izjavio je bivši narodni poslanik Srđan Nogo.

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović rekla je da je pomeranjem početka grejne sezone ostvarena ušteda od više od 50 miliona evra. „Srbija je spremna za zimu. Grejna sezona je uspešno počela, zaključno sa 10. oktobrom su napravljene sve pripreme. Potrebno je da se uhodamo, primećeni su neki rutinski kvarovi, ali ništa što ranije nije bio slučaj“, rekla je Đedović. Da li je Srbija zaista spremna za zimu i koliko je realna pomenuta ušteda od 50 miliona evra pitali smo Srđana Noga.

Iz Ministarstva rudarstva i energetike navode da je energetski sistem kompleksan. „Potrošači se, kad ne mogu da računaju na jedan izvor energije, u ovom slučaju sistem daljinskog grejanja, opredeljuju za drugi, što je najčešće električna energija, a to može značajno da optereti čitav energetski sistem“. Ova grejna sezona drugačija je od nekih prethodnih jer je čitava Evropa u energetskoj krizi i njenom planiranju se pristupa sa mnogo većom pažnjom, jer postoje mnogi faktori u vezi sa snabdevanjem energentima koji se ne mogu predvideti, zbog čega postoje i krizni planovi“navelo je Ministarstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here