Nacionalni festival hrane otvoren na Beogradskom sajmu

0
49

Kompanija Delez Srbija organizovala je na Beogradskom sajmu manifestaciju posvećenu kvalitetu domaće proizvodnje i trendovima u industriji trgovine pod nazivom ,,Nacionalni festival hrane’’.

Prvi Nacionalni festival hrane otvoren je u Hali 5 Beogradskog sajma u prisustvu uglednih zvanica iz zemlje i okruženja. Kompanija Delez Srbija organizator je manifestacije priređene u čast lokalnih poljoprivrednih proizvođača koji svoje domaće, sveže proizvode proverenog kvaliteta, svakodnevno plasiraju na police ovog trgovinskog lanca. Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović, amabador Kraljevine Holandije Jost Reinces, predstavnici resornih ministarstava i Privredne komore Srbije, uglednih međunarodnih institucija, ambasada, kao i članovi akademske zajednice, privrednici, brojni partneri i lokalni dobavljači sa kojima Delez Srbija uspešno sarađuje godinama unazad. Ministar Momirović je ovom prilikom rekao da je veoma važno da se veliki svetski lanci povezuju sa malim domaćim proizvođačima jer samo tako imamo kvalitet i stabilnu proizvodnju.

Na štandovima u Hali 5 izloženi su brojni sveži proizvodi, koji se inače plasiraju u trgovinskom lancu Delez Srbije. Svoje kulture, direktno sa njiva, izložili su dobavljači iz Ašanje, Debeljače, Saraoca, Futoga, Čačka i drugih mesta širom Srbije. Posetioci su imali priliku da saznaju ko sve stoji iza voća i povrća koje nalazimo svakodnevno na pijacama i da se upoznaju sa porodicama zaslužnim za proizvodnju i snabdevanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here