Od sutra prijavljivanje mladih za jednokratnu pomoć države od 5.000 dinara

0
188

Prijavljivanje za novu jednokratnu pomoć države od 5.000 dinara počinje sutra, 1. decembra i trajaće do 15. decembra. Pravo na novu jednokratnu državnu pomoć imaju mladi od 16 do 29 godina.

Mladi od 16 do 29 godina će pred Novu godinu dobiti po 5.000 dinara jednokratne novčane pomoći od države, a na zvaničnom sajtu Uprave za trezor prijave će biti moguće od 1. decembra posle ponoći. Prijava će biti moguća od 1. do 15. decembra, a postupak će biti isti kao i za prethodne dve pomoći države za mlade koje su bile od početka godine.

Pravo na prijavu imaju državljani Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu. To znači da mogu da se prijave svi koji su do početka prijave napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.

Za ovaj novac, međutim, treba da se prijave samo mladi koji se nisu prijavili u prva dva kruga, što su uglavnom oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina, dok će svi ostali, koji su dobili 100 evra prvi ili drugi put pomoć, a još nemaju 30 godina, sada po automatizmu dobiti i 5.000 dinara. Država je tokom godine izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru, potom i u junu.

Prijavljivanje će biti jednostavno kao i do sada, a sve što je potrebno jeste broj lične karte, matični broj i žiro-račun. Ukoliko neko nema otvoren račun u banci, otvara mu se automatski namenski račun koji će nakon isplate biti zatvoren.

Poslednji dan prijave biće 15. decembar, a nakon toga sledi isplata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here