Miroslav Parović – Potrebno je doneti Zakon koji će regulisati internet nasilje

0
99

Potrebno je doneti Zakon koji će regulisati internet nasilje koje je sve češće rekao je Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Nakon smrti mladića Mladena Dulića (22) iz Laktaša, koji se ubio nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak na kojem je ismejan dok je tražio posao, javnost traži da se u BiH donese “Mladenov zakon”. Na Fejsbuku je osnovana grupa “Svi za Mladenov zakon” sa željom da se kroz diskusiju, predloge i inicijative definiše takozvani Mladenov zakon, kojim bi se usvojio zakon protiv diskriminacije, vređanja i nasilja preko društvenih mreža i to na nivou BiH. Da li bi trebalo doneti ovakav zakon i od kakvog bi značaja bio pitali smo Miroslava Parovića.

O tome koliko je sajber-nasilje rasprostranjeno i opasno govori i podatak Nacionalne platforme za prevenciju nasilja koje uključuje decu da postoji čak devet vrsta sajber-nasilja. Smrt mladića iz Laktaša, koji se obesio nakon što je snimak njegovog razgovora za posao okačen na Tiktok uz podrugljive i uvredljive komentare, potresla je čitav region, ali i pokrenula javnu raspravu o tome da li treba menjati Krivični zakonik kako bi se na adekvatan način sankcionisali viralni nasilnici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here