Nagradni konkurs „Naš vojnik, naš heroj“

0
222

Ministarstvo odbrane i Ministarstvo prosvete raspisali su nagradni konkurs za učenike osnovnih škola pod nazivom „Naš vojnik, naš heroj”. Osnovci će imati priliku da pripreme kreativni rad na temu „Žene u Vojsci Srbije. Heroine prošlog, sadašnjeg i budućeg vremena“, a najuspešnije očekuju vredne nagrade.

Učenici osnovnih škola će svoje stvaralaštvo, u okviru nagradnog konkursa „Naš vojnik, naš heroj“ moći da iskažu u jednoj od tri kategorije. Iz srpskog jezika konkurisaće literarnim radom – pesmom ili proznim tekstom, dok će nadareni za slikarstvo moći da prilože likovni rad u tehnici po izboru. Osnovci koji su nadareni za tehniku i tehnologiju biće u prilici da se izraze kratkim video klipom ili maketom koja će na najbolji način predstaviti njihovo viđenje navedene teme. Propozicije konkursa nalažu da rad treba da bude originalna, autentična kreacija i da ne sme narušavati autorska prava niti intelektualnu svojinu drugih lica.

Za najkreativnije autore po starosnim kategorijama, ali i njihove nastavnike Ministarstvo odbrane pripremilo je vredne nagrade – prvoplasirani će dobiti nagradni boravak u vojnom hotelu na Tari, drugo mesto donosi nagradni boravak u vojnom objektu za odmor i rekreaciju u Vrnjačkoj Banji dok će trećeplasirani biti nagrađeni knjigama. Osnovci koji žele da učestvuju na konkursu treba da predaju radove nastavnicima razredne ili predmetne nastave do 20. februara 2023. godine. Nastavnici vrše odabir najboljih radova, a nakon izvršene selekcije izabrane radove potrebno je dostaviti najkasnije do 1. marta 2023. godine Upravi za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here