Nikola Jović – Srbija ne bi trebalo da uđe u EU

0
124

Srbija ne bi trebalo da uđe u EU, pogotovo ne sada kada nam nude ubrzani ulazak zbog cele situacije sa Ukrajinom, smatra novinar i politikolog Nikola Jović.

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer izjavio je da je siguran da ljudi u Srbiji neće da zaostaju za željom koja dolazi i iz drugih zapadnih balkanskih zemalja, da se približe Evropskoj uniji i jednom se u nju učlane. Što se tiče Srbije, Štajnmajer je naglasio da se mora ostati pri pokušajima da se ubedi političko vođstvo u Beogradu da put kojim se trenutno kreće otvara pitanja, i to u pogledu ozbiljnosti sa kojom se traži put ka Evropi. Da li Srbija treba da uđe u EU pitali smo politikologa i novinara Nikolu Jovića.

Članstvo u Evropskoj uniji je jedan od glavnih prioriteta naše spoljne politike i naše strateško opredeljenje, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u razgovoru sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem. Dačić je istakao da Srbija u potpunosti ostaje posvećena reformskom procesu i unapređenju svih oblasti našeg društva i pozdravio je tri sporazuma koja su potpisana danas – okvirni sporazum o finansijskom partnerstvu Srbije i Evropske komisije o pravilima sprovođenja finansijske pomoći EU Srbiji u okviru programa IPA 3, sporazum o podršci migracijama i pristupu zdravstvenoj nezi i sporazum o podršci EU Srbiji u upravljanju migracijama, jačanju sistema upravljanja migracijama i kontrole granica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here