Dušan Janjić – Naš energetski sistem posle Rusa je kao Hirošima

0
86

Naš energetski sistem pogotovo posle povlačenja Rusa izgleda kao Hirošima a od Titovog doba do danas nije podignuta nijedna hidroelektrana rekao je osnivač Foruma za etničke odnose Dušan Janjić.

Direktor pokreta “Kreni-Promeni” Savo Manojlović rekao je da je vlast upropastila energetski sistem, a da cenu te nesposobnosti plaćaju građani jer će od 1. januara poskupeti električna energija za osam odsto, a gas za 11 odsto. “Nesposobno stranačko rukovodstvo uništilo je Elektroprivredu Srbije, a ni zalihe uglja nisu na vreme pripremljene”, rekao je Manojlović, a saopštio taj pokret. Da li je vlast zaista upropastila energetski sistem u Srbiji pitali smo osnivača Foruma za etničke odnose Dušana Janjića.

Savo Manojlović je dodao i da u državnom i javnom sektoru, postoji veliki broj stručnih i poštenih ljudi, ali je ključan sistem selekcije zasnovan na principu partijske podobnosti. “Neverovatno deluje da je nova ministarka energetike Dubravka Djedović nastavila kao i njena prethodnica da se više bavi u javnosti pitanjem Rio Tinta i litijuma, nego poskupljenjem struje i gasa što će uticati na život običnog naroda i njihovih porodica”, rekao je Manojlović. Dodao je da “ministarku plaćaju građani, a koliko zna zvanično da je ne plaća Rio Tinto”. Ona bi trebalo da je ministarka Srbije, a ne ministarka Rio Tinta, rekao je Manojlović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here