Vučić – Otvaranje tehnološkoh centra ,,Rivian’’ na Novom Beogradu

0
87

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju tehnološkog centra američkog proizvođača električnih vozila Rivian na Novom Beogradu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju tehnološkog centra kompanije Rivian i tom prilikom istakao da se nada da je otvaranje ovog centra samo početak i prvi stadijum, te da će se električna vozila i proizvoditi u Srbiji. Rekao je i da je Rivian najinovativnija kompanija u celom svetu.

Plan je da u naredne dve godine kompanija Rivian zaposli oko 500 ljudi, najavio je predsednik Vučić. Kompanija Rivian potvrdila je navode da će zaposliti oko 500 ljudi, ističući da je do danas pristiglo nekoliko stotina prijava za posao, od čega je najviše interesovanja bilo za radna mesta u okviru mapiranja, infotejment, ADAS (napredni sistem za pomoć vozaču) i IT usluga. Naveli su da su prvi zaposleni počeli sa radom prethodnih dana, kao i da će Rivian u narednim nedeljama i mesecima širiti svoj tim u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here