Vuk Drašković – Kristofer Hil prema Srbiji ima dobre namere

0
46

Ambasador SAD-a u Srbiji Kristofer Hil je jedan od autora rešenja iz Rambujea, koje je Milošević odbio, a koje je podrazumevalo ostanak Kosova u granicama Srbije, podsetio je književnik i političar Vuk Drašković naglasivši da ne sumnja u to da su Hilove namere prema Srbiji, Kosovu i regionu najbolje moguće.

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil rekao je da on „nema nikakve sumnje” da Srbija mora da se okrene Zapadu.Hil je kazao i da Srbija to mora da uradi zbog svoje dece, dece svoje dece i iz, kako je kazao, svih drugih mogućih razloga. Napomenuo je da misli da je ovdašnji novi naraštaj na neki način već pokazao šta misli. „Mnogo mladih iz Srbije odlaze na Zapad, ne vidim da odlaze na Istok. Stoga mislim da je prilično jasno kuda Srbija želi da ide”, rekao je on. Da li je Srbija bliža istoku ili zapadu pitali smo Vuka Draškovića.

Ambasador Hil je rekao da SAD cene Srbiju kao partnera i da podržavaju njene aspiracije da postane punopravna članica EU, ali da bi voleo da vidim da Srbija jednog dana donese i odluku o priključenju NATO paktu. Kazao je da svestan tereta prošlosti i šta je bilo 1999, te ukazao da bi voleo da vidi Srbiju kao ravnopravnog člana severnoatlantske zajednice. „Znam da bi Srbiji bilo teško da se odluči na tako nešto, ali to bi bio moj fokus u nastojanju da se približimo Srbiji“, rekao je Hil.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here