Milojko Pantić – KTV je jedina televizija gde se može čuti kritička reč

0
48

Medijski mrak vlada Srbijom a KTV televizija je jedina na kojoj može da se čuje i da se kaže otvoreno kritička reč i da se vlast pomene u svakom smislu rekao je novinar Milojko Pantić.

Potpredsednik pokreta SRCE Slobodan Cvejić rekao je da je za stanje u medijima odgovoran REM koji je pod apsolutnom kontrolom režima. “Kad god izgovorite REM, izgovorili ste kršenje zakona i etike”, ocenio je Cvejić. „Da bi se stanje u medijima popravilo potrebno je da ovaj režim bude smenjen. Potrebno je da pobedimo na izborima i zavedemo red u tim oblastima. Druge mogućnosti osim toga nema“, ocenio je on naglasivši da je Vučićeva glavna poluga vlasti kontrola medija. Kako ocenjuje stanje u medijima u Srbiji pitali smo novinara Milojka Pantića.

U Srbiji nije zabeležen napredak u oblasti slobode izražavanja, a razlozi za zabrinutost su i dalje verbalni i fizički napadi na novinare i sve veće kašnjenje u sprovođenju medijske strategije, ocenila je Evropska komisija u novom izveštaju o napretku Srbije na evropskom putu. U izveštaju se navodi i da se u Srbiji, posebno na lokalnom nivou, nastavlja sufinansiranje javnim sredstvima štampanih medija koji su najviše kršil etički novinarski kodeks, uključujući i one koji su zbog toga osuđeni. Evropska komisija primećuje i da u Srbiji nesigurnost radnog mesta novinara i urednička atmosfera favorizuju „tabloidne sadržaje“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here