Trenutno je Srpska lista, koju su napravili Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, najodgovornija za stanje na Kosovu izjavio je Damnjan Knežević iz Narodnih patrola.

Više od 10.000 Srba je dostojanstvenim i veličanstvenim skupom kod Krsta u Rudaru čitavom svetu pokazalo da se zalaže za mir, objavio je na svom Fejsbuk nalogu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. „Srpski narod još jednom je snagom zajedništva i jedinstva odgovorio na teror kom je izložen od strane Prištine i Aljbina Kurtija!“, poručio je on. Kako gleda na dešavanja na Kosovu pitali smo Damnjana Kneževića iz Narodnih patrola.

Ni dve nedelje od kako su Srbi na severu Kosova blokirali glavne magistralne puteve, nije poznato da li će, kada i ko će ukloniti barikade. Protesti srpskog stanovništva, većinskog na severu Kosova, počeli su zbog hapšenja nekolicine doskorašnjih pripadnika Kosovske policije srpske nacionalnosti. Svi se terete za napade na Kosovsku policiju i navodne „terorističke akte“.Iz Prištine je poručeno da ako međunarodne snage neće da uklone barikade, onda će to učiniti Kosovska policija.