Novinar Teša Tešanović rekao je, kada bi imao priliku da postavi pitanje Vladimiru Putinu, pitao bi ga koliko će rat u Ukrajini trajati , kako očekuje da će se završiti i koji su to uslovi koji su Rusiji potrebni za primirje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin neće održati tradicionalnu konferenciju za medije na kraju godine, ali se očekuje da će pronaći mogućnost da razgovara sa predstavnicima medija, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Tačno je da neće biti konferencije za medije uoči Nove godine, ali očekujemo da će predsednik ipak pronaći način da razgovara s novinarima, kao što to redovno radi, uključujući i njegova obraćanja za vreme poseta stranim državama, rekao je Peskov. Kako komentariše ovaj Putinov potez i koja bi pitanja postavio Putinu da ima priliku pitali smo Tešu Tešanovića.

Putin, koji je na vlasti od 2000. godine, redovno je proteklih godina u decembru održavao konferencije za novinare. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije govorio o mogućem datumu obraćanja Putina poslanicima Državne dume, već je samo rekao da će informacija o tome biti objavljena kada za to bude vreme. Prošlog meseca Peskov je rekao da će termim Putinove tradicionalne godišnje konferencije za medije biti poznat kada bude utvrđen datum njegovog obraćanja u Državnoj dumi.