Aleksandar Vučić ništa nije uradio da promeni situaciju na Kosovu i taj izlazak iz tzv. Kosovskih institucija je zapravo napravio vakuum koji je doveo do toga da Srbi budu prepušteni na milost i nemilost izjavio je predsednik pokreta ,,Ljubav, vera, nada’’ Nemanja Šarović.

Srbi na barikadama na severu KiM protestuju nekoliko dana i poručuju da će ih ukloniti kada Priština oslobodi Dejana Pantića, Miljana Adžića i Slađana Trajkovića i kada sa severa povuče specijalne snage kosovske policije. Veliki protest održan je u Rudaru, gde se okupio veliki broj građana. Skup je protekao bez incidenata, Srbi su doneli transparente i trobojku dugu 250 metara. Kako komentariše pomenuta dešavanja pitali smo predsednika pokreta ,,Ljubav, vera, nada’’ Nemanju Šarovića.

Pripadnici Kosovske policije srpske nacionalnosti napustili su početkom novembra službu, kao i svi Srbi zaposleni u javnoj administraciji na Kosovu, nezadovoljni odlukama vlasti u Prištini, pre svega zbog stava da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, iako je ona predviđena ranije potpisanim Briselskim sporazumom.