Nagrada PRESS VITEZ – DANICA RADIĆ pripala je Mariji Radulović

0
116

Na svečanosti održanoj u hotelu Omni u Valjevu dodeljene su glavne i prateće nagrade sedamnaestog po redu TV festivala TV minijatura Press Vitez. GRAN-PRI PRESS VITEZ 2022. dodeljen je Saši Kosanoviću,  za minijaturu „Nestali“ u produkciji TV UNA, Zagreb. Novoustanovljenu nagrada PRESS VITEZ – DANICA RADIĆ u kategoriji dokumentarnog programa dobila je Marija Radulović za minijaturu „Autobus apsurda“,  TV Crne Gore.

U Hotelu Omni u Valjevu održana je završna svečanost ovogodišnjeg festivala Press Vitez. U konkurenciji je bilo oko stotinu domaćih i 750 autora sa engleskog govornog područja, koji su se takmičili u kategorijama dokumentarni i informativni program, kao i u potkategorijama novinari, snimatelji i montažeri.

GRAN-PRI PRESS VITEZ 2022. žiri je dodelio Saši Kosanoviću,  za minijaturu „Nestali“ u produkciji TV UNA, Zagreb. U svom obrazloženju žiri je naveo da se reportaža izbalansirano bavi pitanjem nestalih osoba u minulim ratovima na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije ni u jednom trenutku ne klizeći u dnevnu politiku.

NAGRADU PRESS VITEZ–DANICA RADIĆ 2022. u kategoriji dokumentarnog programa dobila je Marija Radulović sa TV Crne Gore za minijaturu „Autobus apsurda“.

Ovogodišnji Festival tv minijatura Press Vitez posvećen je uspomeni na generalnu sekretarku i organizatorku Bosu Aleksić, koja je preminula ove godine. Nagradu koja nosi njeno ime u kategoriji dokumentarnog programa dobila je Sanja Buljanović za minijaturu „Svetionik“, TV Una, Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here