Brnabić – Sporazum o slobodnoj trgovini između UAE i Srbije moguć u naredna tri meseca

0
52

Premijerka Srbije Ana Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde je održala nekoliko sastanaka. Izjavila je da Vlada Srbije danas predaje kolegama iz UAE komentare na nacrt Sporazuma o slobodnoj trgovini i očekuje da taj sporazum bude potpisan u naredna tri meseca.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, posle sastanaka sa ministrom za veštačku inteligenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Omarom al Olamom, da će se raditi na tome da u naredna tri meseca bude potpisan sporazum o slobodnoj trgovini sa UAE.

Ministar za telekomunikacije i informisanje Mihailo Jovanović rekao je da je na sastanku bilo reči kako da se unapredi saradnja dve zemlje u razvoju veštačke inteligencije i njenoj primeni, kao i o BIO4 kampusu i planovima za početak njegove izgradnje. Navodeći da se u Srbiji sada radi na izmeni Zakona o strancima, Jovanović je istakao da Srbija želio da olakša ulazak stranaca i da omogući preko portala elektronske usluge svima koji žele da dođu da za samo nekoliko sati dobiju odgovarajuću vizu ili dozvolu za boravak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here