Igor Mirović ispred Gradske kuće u Novom Sadu dočekan povicima „Ua, lopove“

0
122

Aktivisti Šodroš surviver kampa su, uoči predstavljanja projekta tri nova novosadska mosta, povicima dočekali gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, ministra saobraćaja Gorana Vesića i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

Prezentacija projekata tri nova mosta u Novom Sadu održana je danas u Gradskoj kući. Zvaničnike su ispred ulaza dočekali aktivisti Šodroš surviver kampa koji su se verbalno sukobili sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem. Mirović je, dočekan uzvicima „ua!“, aktivistima poručio isto, što je zabeležila ekipa 021.rs.

Petar Holik aktivista iz Šodroš surviver kampa rekao je da kampuju već 210 dana tražeći da se poštuju zakoni ove zemlje. “Ovde smo došli jer smo čuli za ovo predstavljanje sa kojeg su isključeni građani. Sve se dešava preko noći, a odluke se donose dan za danom. Zahtevamo da se na Šodrošu i Dunavcu postupa po zakonu, ako se bilo šta tamo izvodi mora da postoji projekat i nadzor iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode. Nedavno smo imali situaciju da smo zatekli rušenje dva stabla bez nadzora. Drva su označena, ne znamo da li će biti porušena ili posečena. Imamo pravo da sumnjamo da neće voditi računa, jer tako i nastao kamp, kada su bespravno posekli 25 stabala bele i crne topole u vremenu kada je to zabranjeno”, rekao je Holik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here