Dačić i Sijarto – Mađarska neće podržati članstvo „Kosova“ u telima EU

0
46

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas u Budimpešti da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou u poslednjih 10 godina i da su zasnovani na međusobnom poverenju i poštovanju, saradnji i traženju zajedničkih interesa. Ministar inostranih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto je napomenuo da Mađarska neće podržati članstvo „Kosova“ u telima EU dok se ne postigne sveobuhvatni sporazum.

Dačić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom inostranih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom, preneo da je tokom današnjeg razgovora bilo reči o obezbeđivanju dovoljno energenata za građane i privredu Srbije, ali i o drugim političkim, spoljnopolitičkim i regionalnim temama. On je rekao da je Srbija čvrsto opredeljena za to da se sačuvaju mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji  i da želi politički dogovor za sva otvorena pitanja. Ministar inostranih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto je napomenuo da Mađarska neće podržati članstvo „Kosova“ u telima EU dok se ne postigne sveobuhvatni sporazum.

Sagovornici su ocenili da su odnosi Srbije i Mađarske bazirani na međusobnom poverenju, saradnji, traženju zajedničkih interesa, poštovanju, ali i poštovanju prava nacionalnih manjina kako Mađara u Srbiji i tako i Srba u Mađarskoj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here