Pojačana kontrola saobraćaja tokom predstojećeg vikenda

0
40

Tokom predstojećeg vikenda vozače u Srbiji očekuje pojačana kontrola saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije. Aktivnosti će prvenstveno biti usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da se zbog organizovanih proslava Srpske nove godine i završetka školskog raspusta za učenike srednjih škola, tokom predstojećeg vikenda očekuje značajno povećanje frekvencije saobraćaja na svim najvažnijim putnim pravcima u našoj zemlji.

U cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja tokom praznika, policijski službenici Uprave saobraćajne policije sprovode mere pojačane kontrole, a aktivnosti su prvenstveno usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Za svega deset dana otkriveno je 25.000 saobraćajnih prekršaja, a iz saobraćaja su isključena 1.722 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 88 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja tokom praznika, a posebno apelujemo na vozače da u vreme proslava ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Takođe, s obzirom na najavljene loše vremenske uslove za odvijanje saobraćaja, Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava vozače da brzinu kretanja vozila prilagode stanju puta i atmosferskim prilikama i da obavezno koriste propisanu zimsku opremu, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here