Praznik mimoze od 17. februara do 4. marta

0
65

Program 54. Praznika mimoze, koji će biti održan u organizaciji Turističke organizacije Herceg Novi, opštine Herceg Novi i Javne ustanove kulture „Herceg Fest“, predstavljen je u Beogradu.

Tokom 16 dana u najsunčanijem gradu Jadrana biće priređena vrhunska zabava, muzički, gastro, kulturni, dečiji i sportski programi, koncerti, kao i jedan novitet – saradnja sa EXIT festivalom i veliki muzički događaj Winter Flower koji će predvoditi svetski poznati DJ i producent Claptone i najtraženije muzičko ime Balkana, Konstrakta sa grupom Zemlja gruva, istaknuto je na konferenciji za novinare. Gradonačelnik Herceg Novog Stevan Katić najavio je Praznik mimoze i istakao da su svi dobrodošli jer je Herceg Novi uvek dočekivao goste širom otvorenih ruku.

Milja Vitorović, direktorka TO Herceg Novi rekla je da je ovaj praznik prepoznat ne samo u regionu, već i u Evropi, pa i u svetu. Prisutnima se obratila i Ana Đurić Konstrakta, prošlogodišnja predstavnica Srbije na pesmi Evrovizije, i tom prilikom je istakla da je cilj manifestacije da se praznik mimoze približi mlađim generacijama.

Praznik mimoze je jedan od najstarijih i najpopularnijih festivala u regionu. U slavu mimoze, mirisnog žutog cveta koji potiče iz Australije, a koji su u Herceg Novi doneli čuveni bokeljski pomorci sa svojih dalekih putovanja, biće organizovano niz manifestacija, ali i potpisan Protokol o saradnji između turističkih organizacija Herceg Novog i Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here