Fond za mlade talente nagradio 1.200 najboljih učenika srednjih škola

0
70

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije Jelena Begović ukazala je danas na to da je ove godine učenicima srednjih škola dodeljeno 1.200 nagrada Fonda za mlade talente za uspeh na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Begović je na prijemu za pomenute učenike istakla da su od ukupnog broja dobitnika 55 odsto devojke, a da je najveći broj nagrađenih  iz oblasti umetnosti, zatim sporta, dok su na trećem mestu prirodno-matematičke oblasti. Ministarka je navela da će nakon razvoja IT sektora sledeći fokus države biti biotehnologija i biomedicina kroz projekat Bio 4 kampusa, ali da će za to biti potrebno mnogo više sredstava i vremena u poređenju sa IT sektorom.

Jelena Vukčević, dobitnica nagrade Fonda za mlade talente istakla je da je najlepše kada možete da predstavljate svoju zemlju i da pokažete da Srbija iako je mala zemlja ima veliko srce.

Rukovodilac Radne grupe Fonda za mlade talente Miloš Radosavljević precizirao je da nagrade učenicima iznose od 20.000 dinara za najniža mesta na republičkim takmičenjima do 200.000 dinara za uspeh na međunarodnim olimpijadama i svetskim prvenstvima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here