Vučić se sastao sa Lajčakom u Davosu

0
42

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je učešće na 53. Svetskom ekonomskom forumu u Davosu sastankom sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Vučić se sastao sa Lajčakom u Kongresnom centru Svetskog ekonomskog foruma.

“I na ovom važnom mestu, sa Miroslavom Lajčakom nastavljam razgovore o situaciji u regionu i dijalogu Beograda i Prištine”, naveo je Vučić na Instagram nalogu uz sliku sa sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Predsednik Vučić boravi na neformalnom okupljanju svetskih ekonomskih lidera i učestvuje u diskusiji o ponovnom pokretanju globalne saradnje. U okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu najavljeni su i sastanci predsednika Srbije sa premijerom Gruzije Iraklijem Garibašvilijem i predsednikom Republike Koreje Juna Sok-jolom te sastanci i sa najvećim kompanijama iz Republike Koreje i prijem u organizaciji Privredne komore te zemlje. Prisustvovaće sastanku i predstavnici “Hjundaija”, ali i najveće korejske korporacije “SK grupe” koja se bavi proizvodnjom baterija i čipova. Ta korporacija im čak 186 kompanija u svom sastavu, sa godišnjim prihodom većim od šeststo milijardi dolara.

Predsednik Vučić će tokom boravka u Davosu imati brojne bilateralne susrete sa svetskim zvaničnicima, a predviđeni su i sastanci sa predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, koji učestvuju na Svetskom ekonomskom forumu. Tokom trodnevnog boravka u Davosu, Vučić prisustvuje nizu skupova svetskih lidera, među kojima i sesiji “Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here