Značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje sa Rumunijom

0
10

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju izrazili su danas zadovoljstvo činjenicom da bilateralne odnose dveju zemalja odlikuje tradicionalno prijateljstvo, bliskost i saradnja.

Dačić je iskazao zahvalnost Rumuniji na principijelnoj poziciji u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije i podršci stavovima naše zemlje u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji, kao i na kontinuiranoj podršci u procesu evropskih integracija.

U razgovoru je posebno ukazano na to da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje, prvenstveno u okviru projekata od značaja za infrastrukturno, saobraćajno i energetsko povezivanje dveju zemalja.

Takođe, kako je ocenjeno, postoje mogućnosti za jačanje saradnje u oblastima zelene i cirkularne ekonomije, kao i u pogledu daljeg proširenja trgovinske razmene, koja poslednjih godina ima tendenciju značajnog uvećanja, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here