Orlić sa ambasadorkom Grčke – Iskreno prijateljstvo i međusobna podrška Srbije i Grčke

0
33

„Bilateralni odnosi Republike Srbije i Republike Grčke zasnovani su na iskrenom prijateljstvu i međusobnoj podršci“, poručeno je tokom današnjeg sastanka predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Vladimira Orlića sa ambasadorkom Republike Grčke Marijom Levanti.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić i ambasadorka Grčke Marija Levanti su konstatovali intenzivan politički dijalog, čijem unapređenju su doprinele razmene poseta zvaničnika dve zemlje, posebno poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Atini i njegovi razgovori sa predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom.

Ambasadorka Levanti je potvrdila da se pozicija Grčke po pitanju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije neće menjati, te da se nastavlja podrška dijalogu Beograda i Prištine. Dr Orlić je poručio da, uprkos iracionalnom ponašanju Prištine, Beograd ostaje čvrsto privržen politici mira, stabilnosti i dijaloga. „Veoma cenimo stav Grčke da ostane dosledna u nepriznavanju tzv. „Kosova“. Bezbednost srpskog naroda na KiM i formiranje ZSO – ovo su pitanja od najvećeg značaja, za koja podršku očekujemo od svih“, rekao je predsednik Narodne skupštine Republike Srbije.

Orlić i ambasadorka Levanti su se saglasili da će značajan doprinos saradnji dva parlamenta dati dalje povezivanje poslaničkih grupa prijateljstva, a posebno redovne razmene poseta na svim nivoima. Sagovornici su izrazili spremnost da se politički dobri odnosi dve države pretoče u snažniju ekonomsku saradnju, prvenstveno u oblasti trgovinske razmene i energetike. Ambasadorka je prenela zadovoljstvo grčkih investitora poslovanjem u Srbiji i naglasila interes za njihova dalja ulaganja u našu zemlju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here