Nemanja Šarović – Farsa, cirkus i Vučićev plan da sebe prikaže kao heroja, a da nastavi sa izdajom

0
26

Stotinak građana protestovalo je ispred zgrade Skupštine Srbije, gde se održava vanredna sednica o Kosovu. Okupljeni, među kojima su i Nemanja Šarović i Radomir Počuča, su zatražili da parlament ne podrži potpisivanje francusko-nemačkog sporazuma, niti bilo kojeg drugog koji bi na bilo kakav način predstavljao priznanje nezavisnog Kosova ili mu omogućilo članstvo u UN.

Lider pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović izjavio je da se u Skupštini Srbije ne odlučuje o francusko-nemačkom planu, već da je sednica parlamenta farsa, cirkus i deo plana predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prikaže sebe kao heroja koji se bori za srpski narod a da nastavi sa izdajničkom politikom. Šarović je na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije pitao je „šta nas briga da li će Kosovo ući u Ujedinjene nacije ako je prvi član francusko-nemačkog predloga da Srbija priznaje teritorijalni integritet Kosova“.

On je istakao da se može pregovarati samo o autonomiji Kosova i Metohije unutar Srbije. Šarović je rekao da bi Vučića trebalo „izopštiti iz politike“ i da se vidi ko je spreman da sa njim učestvuje „u izdaji“ i ko su oni koji ćute „i faktički saučestvuju u tome“, i ko su oni koji se bore za opstanak Srbije i protiv izdaje Kosova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here