Počela isplata uvećanih penzija

0
99

Januarske penzije uvećane su za 12,1 odsto a njihova isplata počela je danas. Ministar finansija Siniša Mali naglasio je da su penzije sigurne i stabilne jer se isplaćuju iz realnih izvora.

Isplata januarskih penzija uvećanih za 12,1 odsto počela je danas, rekao je ministar finansija Siniša Mali i precizirao da su danas uvećane penzije stigle korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti, vojnim i poljoprivrednim penzionerima od subote, a penzionerima iz kategorije zaposlenih 10. februara. “Ovo povećanje, zajedno sa onim novembarskim od devet odsto čini povišicu od 20,8 odsto, što je najveće povećanje penzija kod nas do sada. Sa njim će prosečna primanja najstarijih do kraja ove godine dostići sumu od 322 evra i potpuno smo u dinamici koju smo obećali, a to je da će do kraja mandata ove vlade prosečna penzija biti oko 420 do 430 evra”, rekao je Mali.

Kao veoma važno je naglasio da su penzije sigurne i stabilne, jer se isplaćuju iz realnih izvora. “Izmenom švajcarske formule za usklađivanje, koju smo usvojili krajem prošle godine, kao švajcarsku formulu plus koja garantuje usklađivanje penzija sa povećanjem prosečnih plata, obezbeđujemo zaštitu životnog standarda naših penzionera”, istakao je ministar Mali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here